Koe knuffel workshop

Boeken van een koe knuffel workshop kan via de mail: info@boebadoefarm.nl

Koe knuffelen het klinkt zo apart en het is zo bijzonder. Er zijn de laatste jaren meerdere onderzoeken naar gedaan en het blijkt zeer goed te zijn voor zowel mens als dier!

Koe knuffelen is begonnen als therapie voor mensen met angsten, een burn-out, ADHD of slaapproblemen. Het geeft een gevoel van overwinning als je in de wei komt tussen tientallen koeien met een gewicht rond de 500 kilo. Het vergt wat van jezelf om rust, zelfvertrouwen, respect te tonen naar de dieren. Alleen dan zullen de dieren je toe laten en zal je beleven hoe het is om tegen een koe aan te liggen. De gelijkmatige ademhaling, de warmte en het contact met de koe geeft ontspanning. Geef je er aan over en ervaar dat je zo het liefste de hele dag zou willen blijven liggen.

Knuffelen met onze koeien verloopt natuurlijk. Het Jersey ras staat erom bekent dat ze rustig, nuchter en nieuwsgierig zijn. De koeien geven zelf aan wanneer ze geknuffeld willen worden door contact te maken, nieuwsgierig naar je te zijn en te blijven liggen. Het blijkt zelfs dat de koeien die geknuffeld worden meer melk geven en gezonder zijn...Of dit echt zo is gaan wij natuurlijk in de loop der jaren ondervinden..!

Koe knuffelen is leuk voor jong en oud. Het is leuk om zelf te doen en te boeken als een groepsuitje. Het is ook mogelijk om koe knuffelen te combineren met één van onze arrangementen, te vinden onder de groepsuitjes.

Koe knuffel workshop (1,5 uur):

  • Ontvangst met koffie, thee, ranja en boerencak
  • Overalls en laarzen aantrekken en rondleiding over het bedrijf
  • Introductie over ons bedrijf, de koeien en hun gedrag
  • Koe knuffelen en koe knuffel tips


Kosten:
Volwassenen € 17,50,- p.p.
Kinderen (tot en met 12 jaar) € 12,50,- p.p.

De workshops worden alleen tijdens het seizoen (april tot en met oktober) aangeboden. In de maand oktober hebben wij alleen nog een aantal datums op zaterdag beschikbaar. 

Minimaal 2 personen, er worden meerdere personen op hetzelfde moment gepland!

Beleven bij BoeBaDoe Farm