Paarden en pony's

Een belangrijk onderdeel van BoeBaDoe Farm is onze paardenkudde; de favoriete plek van boerin Floor. Je bent altijd welkom om een kijkje te nemen bij onze 11 paarden in het Paddock Paradise!

Paddock Paradise?
De omgeving die we gecreëerd hebben voor onze paarden heet een Paddock Paradise: een natuurlijke manier om paarden te houden. Deze theorie is gebaseerd op jarenlang onderzoek naar wilde paarden en hun meest optimale leefomstandigheden. Omdat het welzijn van dieren in onze bedrijfsvoering voorop staat past deze gedachtegang perfect bij BoeBaDoe!

11 paarden & pony’s
We hebben 11 paarden en pony’s met allemaal een eigen, uniek karakter. We stellen ze hieronder aan je voor. We zetten de dieren in voor onze zorgtrajecten, kinderfeestjes en de campinggasten. Je kunt je zodoende voorstellen dat ze al veel voor ons werken en voldoende aandacht krijgen, daarom is het niet mogelijk voor daggasten om paard te rijden.

Ollie:
Ras Shetlander merrie; lijkt schattig maar is de grootste boef. Als ze geen zin meer heeft wordt ze eigenwijs. Klein maar staat haar mannetje wel binnen de kudde.

Arie:
Ras haflinger ruin; sterkste karakter heeft humor en weet goed je grenzen op een leuke manier op te zoeken. Is erg gevoelig merkt wanneer je minder gefocust bent en maakt hier gebruik van maar weet je ook te vinden als je verdrietig bent, een echte knuffel kont.. leider van de kudde! 

Indigro:
Ras bonte e-pony ruin; indigro is als laatste bij de kudde gekomen. Hij heeft zijn plekje snel weten te vinden tussen de andere paarden. Hij is een echt knuffel en houd van aandacht. Rijden vind hij ook leuk, hij geniet vooral van buitenritten.

Dux:
Ras ijslander ruin; super opa! Op leeftijd maar als hij op rit gaat nog altijd vol gas. Is een heerlijke knuffel kont en bom proef. houd nog steeds van spelen met andere pony’s en is lekker stabiel binnen de kudde.

Viola:
Ras Welsh pony merrie; een echte dame. Ze wil het liefst alles op haar manier en geeft niet zomaar toe. Ze is de knapste van het stel en weet de mannen goed van zich af te houden. Binnen de kudde wil ze graag de baas zijn.

Beau:
Ras Welsh pony ruin; vind alles goed, knuffelen, kammen, kunstjes op de rug. Liever lui dan moe. Bij echt werken wordt hij eigenwijs.lekker aan een lijntje is alles best. In de kudde onderaan in rang. Komt moeilijk voor zichzelf op. 

Jerke:
Ras welsh pony ruin; super lief, bom proef, knuffelen en kammen vind hij heerlijk. Blij van buitenritten in de bak wat eigenwijs. Kudde minder hoog in rang. Lijkt deze plek oké te vinden. 

Passion:
Vos kleurige e-pony merrie; hele lieve en brave pony. In de bak niet de snelste maar op buitenrit komt ze beter tot haar recht. Laag in rang weet zich moeilijk te verdedigen. Oude oma die af en toe nog even mee doet. 

Dora:
Ras Hanover merrie; paard van Boerin Floor. Is groot en snel hierdoor wat minder geschikt voor de lesjes. Ze vind aandacht en knuffelen wel heel fijn! Staat hoog in rang en weet de rest van de kudde rustig te houden en op hun plek te zetten. 

Viramee:
Kwpn paard merrie; super lief, rustig en betrouwbaar. Kan heerlijk stil staan met kammen en knuffelen. Onder het zadel lekker voorwaarts. Stabiel in de kudde en lief voor andere paarden.

Tolik:
Kwpn paard ruin; lief, knuffelig en grappig! Houd heel erg van aandacht en zoekt ook veel contact met mensen. Met rijden is hij braaf en wil graag voor je werken. In de kudde stabiele plek. Lief en toegankelijk naar andere paarden.