PURE JERSEY & DUURZAAMHEID

De kudde koeien op de Boebadoe bestaat uit Jersey koeien. De Jersey koe zelf heeft ook een aantal bijzondere eigenschappen: ze eet minder waardoor er minder mest geproduceerd wordt, ze is sterk en minder vaak ziek, ze geeft gemiddeld langer melk dan de zwart-wit koe en heeft een hogere efficiëntie bij het omzetten van voer naar melk.  Daarnaast zijn het erg relaxte koeien die niet snel onder de indruk zijn, dit is natuurlijk fijn tijdens activitieten en het melken.

Op de Boebadoe komen de koeien zoveel mogelijk buiten. Behalve in de wintermaanden kunnen ze 24-7 naar buiten wanneer ze zelf willen.‚Äč


Een familiekudde;

Het welzijn van dieren staat in onze bedrijfsvoering voorop. Bij een familiekudde blijven kalfjes de eerste maanden bij de moederkoe, net als in de natuur. Doordat ze bij de moeder blijven kunnen ze ook bij haar drinken, waardoor ze goed groeien. In onze vrijloopstal bepalen de dieren zelf waar ze gaan en staan en kunnen ze op eigen initiatief naar buiten, behalve in de winter. Alle kalfjes worden in het voorjaar geboren om een gezondere kalf te krijgen en een makkelijkere opstart voor de koe te verkrijgen.  

 

Melkproces en producten


Elke ochtend om 6 uur en elke avond om 6 uur worden de koeien gemolken. De melk van de Jersey koeien is zoeter en voller van smaak. De melk wordt geleverd aan Campina en verkocht in de melkautomaat in het winkeltje, verder wordt er heerlijke kaas van gemaakt.