De Zelfoogst moestuin op de Boebadoe Farm


De naam zegt het al: een tuin waar je zelf je groenten, kruiden en fruit kunt plukken/oogsten.

Wij zaaien, planten en onderhouden de tuin met liefde en zorg; en zelf kun je jouw portie groenten, kruiden en fruit komen oogsten zodat je ze verser dan vers op je bord hebt. We telen volgens het principe Permacultuur dit houdt onder andere in zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest en met gebruik van zo min mogelijk machines en kruiden en planten zo neer zetten dat ze elkaar beschermen en stimuleren.

We houden van veel verschillende groenten en zoeken altijd naar de meest smaakvolle varianten van bekende en minder bekende groente.

Lijkt het je ook leuk om deel te nemen aan de zelfoogst moestuin?

Inschrijven
Dit kan door een mail te sturen naar info@boebadoefarm.nl. Boer Bart neemt dan contact me je op.

Let op! Inschrijven kan alleen met het hele gezin, je kan dus niet voor één persoon aanmelden wanneer je met twee of meerderen thuis bent.

Betalen
Het abonnement wordt voor dat het seizoen begint afbetaald. Het vooruit betalen geeft de boer zekerheid van inkomen en afzet. Hiervoor kun je dus het hele seizoen groenten en fruiten oogsten naar behoefte (rekening houdend met de andere deelnemers).

De tarieven voor het plukseizoen 2024 - maart 2025
Volwassen oogstaandeel kost €450,-
Kinderen vanaf 12 kost €450,-
Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Je bent nu vanaf 1 april 2024 welkom om te komen oogsten en plukken van zonsopgang tot zonsondergang 7 dagen per week en het hele jaar lang! (april tot maart)

Je snapt: in de zomer valt er meer te oogsten dan in de winter; en in een goed jaar meer dan in een slecht jaar.

Meewerken in de moestuin.

Vele handen maken licht werk, ook jou handen en kennis kunnen we goed gebruiken in de moestuin. Lijkt het je leuk om in het seizoen mee te helpen dan vragen we het volgende.

- 60uur per persoon meehelpen in de moestuin verdeeld over het gehele seizoen.

- Het abonnement kost €225 euro. Daarnaast kun je naar eigen behoefte groentes afnemen het gehele seizoen.

- Om mee te werken is het natuurlijk wel belangrijk dat je fysiek in staat bent de verschillende werkzaamheden in de moestuin uit te voeren.

Houd thuis rekening met het volgende

Probeer een ruimte vrij te houden voor de opslag van aardappel, ingemaakte groente en een goede vriezer voor de winter maanden.

Inmaken.

We gaan producten inmaken wanneer deze in overvloed zijn. Of als de groenten van het veld moeten omdat de houdbaarheiddatum aan zijn einde is.

Regel zelf de nodige inmaakpotten, deksels en afdichting.

Het inmaken zal op de Boebadoe farm gedaan worden. Hier kun je altijd bij helpen. Mocht dat niet kunnen dan is dat geen probleem. Lever de inmaakpoten aan en de oogst wordt verdeeld. De gevulde inmaakpotten kun je op een later tijdstip ophalen.

Mocht je recepten hebben, deel deze met de inmaak ploeg. (deze wordt t.z.t. samengesteld)

Heb je verder nog vragen, suggesties, ideeën of feedback meld je dan bij Boer Bart